0 Košarica
Dodano v košarico
  Število izdelkov v košarici
  V košarici je 1 izdelek
   Skupaj

   Verjamemo, da je nakit namenjen temu, da se nosi. Večina nakita v naši ponudbi zaradi materiala samega ali zaščitne prevleke ne zahteva skoraj nič ali zelo malo nege - samo nosite in uživajte.

   Priporočamo, da modne dodatke shranjujete v suhem prostoru, vsak kos v individualni embalaži.

   Nakita ne izpostavljajte močni sončni svetlobi, velikim temperaturnim razlikam in povečani vlažnost, zaščitite ga pred mehanskimi poškodbami kot so udarci in praske. Nanj ne razpršujte parfuma in ne nanašajte kreme. Odstranite ga, ko se kopate v morju ali klorirani vodi. Priporočamo, da tudi med uporabo čistil ali drugih kemikalij nakita ne nosite, saj ga lahko določene substance (napr. belilo) razbarvajo in trajno poškodujejo.

   Tukaj je še nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali ohranjati nakit kot nov za dolgo časa in ga nositi z zadovoljstvom.

   Ko shranjujete srebrni nakit, lahko v embalažo dodate košček krede ali vrečko s silica gelom (to je majhen paketek, ki ga običajno najdete v škatli z novimi čevlji). Absorbirala bosta vlago in tako preprečila temnenje srebra.

   Če je vaše srebro potemnelo, je najboljši način za čiščenje - poliranje s posebno krpo in uporaba specialnih čistilnih sredstev za srebro, ki so lahko tekoča ali kremasta. Na spletu lahko najdete kar nekaj domačih receptov za čiščenje srebrnih izdelkov, vendar ne pozabite, da je srebro dokaj mehko, močna abrazivna sredstva, kot naprimer zobna ščetka s trdimi ščetinami, ga lahko poškodujejo.

   Tudi nakit iz medenine lahko sčasoma potemni. Kako hitro se bo to zgodilo, je odvisno predvsem od pH-ja vaše kože in časa izpostavljenosti izdelka vlagi. Če imate radi temno patino, lahko nakit nosite tudi tako. Če želite modnemu kosu povrniti prvotni sijaj, ga lahko spolirate z mehko zobno ščetko in zobno pasto ali namočite za nekaj minut v coca-colo. V trgovinah so na voljo tudi posebna čistilna sredstva za medenino.

   Izdelki iz kirurškega jekla običajno ne potrebujejo pogostega čiščenja ali poliranja, saj so izjemno trdni, vzdržljivi, odporni na poškodbe in redkokdaj potemnijo. Jeklen nakit lahko očistite tako, da ga za nekaj minut namočite v vodo, kateri ste dodali par kapljic čistila za pomivanje posode, nato ga do suhega obrišite z mehko krpo.

   In še opozorilo, ki velja za vse izdelke s prevleko. Če pozlačeni, posrebreni ali rodinirani izdelek ni čezmerno potemnjen ali umazan, se čiščenja lotite previdno in izberite najblažja sredstva in načine, da se izognete poškodovanju prevleke.