Izjava o zasebnosti

izjava o zasebnosti


Upravitelj portala Fatalka.si spoštuje zasebnost in se zavezuje, da nikoli in na noben način ne bo zlorabil osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Osebni podatki se zbirajo in obdelujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).


1. Ali lahko obiskujem spletno trgovino Fatalka.si brez razkritja kakršnihkoli osebnih podatkov?
Da. Uporabnik lahko kadarkoli dostopa do spletne strani brez razkritja osebnih podatkov. Uporabnik je zaprošen, da posreduje osebne podatke le, če se želi prijaviti na prejemanje e-novičk, opraviti nakup, komunicirati preko posebnih spletnih obrazcev ali ustvariti uporabniški račun (registracija). Posamezni uporabnik v vsakem primeru popolnoma svobodno in samostojno odloča, ali bo svoje osebne podatke razkril.

2. Kdo zbira in hrani moje osebne podatke?
Posredovane osebne podatke obdeluje upravitelj spletne trgovine Fatalka.si. Da bi ohranil osebne podatke svojih uporabnikov zaščitene pred uničenjem, izgubo ali nepooblaščenim razkritjem, je upravitelj spletnega mesta sprejel ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe.

3. Katere osebne podatke zbirate?
  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte, ki je obenem tudi uporabniško ime,
  • druge podatke, ki jih vnesete v obrazce spletne trgovine Fatalka.si (npr. v kontaktni obrazec).
4. Kaj pa piškotki?
Naše spletno mesto lahko v brskalnik vašega računalnika odloži piškotke. Podatki, ki jih omogočijo piškotki, so anonimni in ne dopuščajo identifikacije posameznega uporabnika. Več o piškotkih 

5. Zakaj se zbirajo moji osebni podatki?
  • opravljanje storitev v okviru delovanja spletne trgovine (sprejem in obdelava uporabnikovega naročila, odprema paketov, komunikacija, reševanje reklamacij,…),
  • vodenje evidence registriranih/prijavljenih uporabnikov za zagotovitev dostopa do določenih funkcij spletne trgovine (ocenjevanje izdelkov, oblikovanje seznama želja,…),
  • obveščanje uporabnikov po e-pošti o ugodnostih, posebnih ponudbah, akcijah in modnih nasvetih, če je uporabnik prijavljen na prejemanje Fatalkinih e-novičk.
6. Ali moje osebne podatke posredujete tretji osebi?
Upravitelj uporablja zbrane osebne podatke in kontaktne informacije le za namene, povezane z njegovimi poslovnimi dejavnostmi.
Strinjate se, da se za potrebe izpolnjevanja naročil osebni podatki (naslov za dostavo paketa) lahko razkrijejo družbi Pošta Slovenije d.d., Slomškov trg 10, 2500 Maribor.

7. Koliko časa hranite moje osebne podatke?
Upravitelj za nedoločen čas do preklica hrani naslednje podatke uporabnika: ime, priimek, e-poštni naslov, naslov za dostavo, čas in datum registracije in prijave na prejemanje e-novičk, čas in datum zadnje prijave v spletno trgovino, arhiv komunikacije z upraviteljem. Pri nakupu brez registracije se podatki uporabnika hranijo le v povezavi s posameznim naročilom.     

8. Ne želim, da moje osebne podatke še nadalje obdelujete. Kaj lahko storim?
Uporabnik lahko v vsakem trenutku z obvestilom na elektronski naslov help@fatalka.si soglasje za obdelavo njegovih osebnih podatkov prekliče in od upravitelja zahteva, da posredovane informacije trajno izbriše. Pred trajnim izbrisom lahko upravitelj spletne trgovine od uporabnika zahteva, da izkaže svojo identiteto.

9. Ali lahko zbirate osebne podatke mladoletnih oseb?
Osebe, mlajše od 18 let, lahko razkrijejo svoje osebne podatke le z dovoljenjem staršev ali skrbnikov. Ponudnik se zavezuje, da ne bo nikoli namerno zbiral osebnih informacij od oseb, mlajših od 18 let.

Z uporabo spletnega mesta Fatalka.si uporabnik potrjuje, da soglaša z objavljenimi pravili. Upravitelj spletne strani lahko določila Izjave o zasebnosti kadarkoli spremeni ali dopolni.

Izjava o zasebnosti velja od 12.12.2016 dalje.Fatalka.si uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. nastavitve
DA, strinjam sе