Splošni pogoji poslovanja

splošni pogoji poslovanjaI. Splošno  

Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta www.fatalka.si so sestavljeni v skladu z:
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Fatalka.si, pravice in obveznosti ponudnika in uporabnika ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem.

S spletno trgovino Fatalka.si (v nadaljevanju tudi "spletna trgovina" ali "spletno mesto") upravlja podjetje PRIMA PARTA, trgovina po pošti in internetu, Yuliya Grajfoner s.p., Postojnska 14, 1000 Ljubljana, matična številka: 6375014000, davčna številka: 40224104, datum vpisa v Poslovni register Slovenije: 10.5.2013, št. 316-05-01622-2013/2. Podjetje ni zavezanec za DDV.

Z uporabo spletne trgovine in oddajo naročila potrošnik potrjuje, da Splošne pogoje poslovanja v celoti razume in se z njimi strinja. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb spodaj navedenih pogojev brez predhodnega obvestila.

II. Pojmi

Uporabnik: vsak neregistriran ali registriran uporabnik spletne trgovine Fatalka.si
Kupec: uporabnik, ki v spletni trgovini Fatalka.si odda naročilo
Ponudnik/upravljavec/prodajalec/upravitelj: PRIMA PARTA, trgovina na po pošti ali internetu, Yuliya Grajfoner, s.p.

III. Dostopnost informacij

Ponudnik Fatalka.si se v skladu z veljavno zakonodajo zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba zagotovil naslednje podatke:

 • podatke o podjetju (ime, sedež, datum vpisa v register, matično in davčno številko),
 • veljaven elektronski naslov ponudnika,
 • bistvene lastnosti blaga ali storitve,
 • končno ceno blaga ali storitve vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami,
 • informacije o morebitnih dodatnih stroških dostave,
 • plačilne pogoje, pogoje dostave ter rok dostave blaga,
 • rok veljavnosti ponudbe, še posebej cene,
 • opis pravice (pogoji, roki, postopek) do uveljavljanja odstopa od pogodbe v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) skupaj z obrazcem za odstop od pogodbe,
 • stroški vračila blaga v primeru odstopa od pogodbe,
 • okoliščine, v katerih potrošnik izgubi pravico do odstopa od pogodbe,
 • informacije o odgovornosti za stvarne napake,
 • opis postopka s pritožbo, vključno s podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

IV. Ponudba artiklov in cene

Vse cene v spletni trgovini so izražene v evrih (EUR) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV). Ponudnik ima pravico do spremembe cene, opisa in količine izdelkov brez predhodnega obvestila.

Akcijska/promocijska cena je časovno ali količinsko omejena cena, znižana za določen znesek ali odstotek.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Ponudnik si pridržuje pravico, da omeji največje število nakupov na posameznega uporabnika.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem šteje za sklenjeno v trenutku, ko kupec odda naročilo. Splošni pogoji poslovanja so sestavni del kupoprodajne pogodbe. Pogodba je sestavljena v slovenskem jeziku in je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Na zahtevo kupca, podjetje pošlje prodajno pogodbo na potrošnikov elektronski naslov.

V. Uporaba spletne trgovine

Uporabnik se zavezuje, da bo spletno trgovino uporabljal zakonito, v skladu z njenim namenom in načeli kulturne in civilizirane spletne komunikacije. Če uporabnik ravna v nasprotju z navedenim, mu lahko ponudnik začasno prepreči dostop do spletnih strani. Če uporabnik kršitve ponavlja, mu lahko ponudnik po lastni presoji trajno prepreči dostop do spletne trgovine.

Vsak uporabnik, ki obišče spletno trgovino lahko opravi nakup brez registracije, pri čemer mora posredovati osebne podatke (ime, priimek, e-pošta in naslov) za dostavo naročenega blaga.

Nekatere funkcije spletne trgovine (napr. oblikovanje seznama želja, možnost ocenjevanja izdelkov,...) so na voljo le registriranim uporabnikom. Registracija v spletni trgovini je prostovoljna, pri čemer ima lahko posamezni uporabnik le en uporabniški račun. V postopku registracije uporabnik izpolni obvezna polja z resničnimi podatki - navede svoje ime, priimek, naslov elektronske pošte in si izbere geslo. Uporabniško ime je enako naslovu elektronske pošte. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. 

Registriran uporabnik lahko v vsakem trenutku z obvestilom na elektronski naslov help@fatalka.si od ponudnika zahteva, da ukine njegov uporabniški račun in trajno izbriše podatke, ki jih je uporabnik posredoval ob registraciji. Ponovna registracija je ob izpolnitvi splošnih pogojev dovoljena brez omejitev.

Prijava v spletno trgovina je možna tudi preko uporabnikovega Facebook računa. 

VI. Postopek nakupa

A. Nakupovalna košarica

Izdelek se doda v nakupovalno košarico s pritiskom na gumb DODAJTE V KOŠARICO. Vsi izdelki, dodani v nakupovalno košarico, se bodo šteli za enotno naročilo z enkratnim stroški pošiljanja. Hitri vpogled v nakupovalno košarico je možen s pritiskom na polje KOŠARICA v zgornjem desnem kotu. 

B. Blagajna

1. korak "VAŠA KOŠARICA" - pregled seznama izbranih izdelkov, sprememba količine in velikosti izdelkov, odstranitev izdelkov. V košarici je jasno razvidna cena izdelkov, stroški dostave in skupni znesek nakupa. Posamezni izdelki se iz košarice odstranjujejo s klikom na povezavo ODSTRANI. Sprememba količine enakovrstnih izdelkov se pri skupnem znesku plačila upošteva po pritisku na povezavo OSVEŽI. Številka promocijske kode ali darilnega bona se vnese v za to predvideno polje in potrdi s klikom na tipko POTRDI.

2.1 korak "DOSTAVA" - možnost PRIJAVE, REGISTRACIJE ali izbor opcije NAKUP BREZ REGISTRACIJE. Že prijavljen uporabnik je avtomatično preusmerjen na korak 2.2. 

2.2 korak "DOSTAVA" - vpis osebnih podatkov (ime, priimek, e-pošta) in naslova za dostavo (ulica in hišna številka, poštna številka, kraj). 

3. korak "NAČIN PLAČILA"- izbor načina plačila. Za plačilo z gotovino ob prevzemu ali plačilo z nakazilom na račun prodajalca (po ponudbi/predračunu) je potrebno odkljukati ustrezno opcijo. V kolikor uporabnik želi posredovati posebna navodila ali opozorila, povezana z naročilom, jih navede v polje OPOMBE. S pritiskom na gumb POTRJUJEM NAKUP je naročilo oddano in je za naročnika zavezujoče.

V primeru napak v postopku oddaje naročila se lahko uporabnik v korakih 2.1, 2.2 in 3. s klikom na povezavo NAZAJ preusmeri na prejšnji korak in napačno vnesene podatke popravi.

4. korak  "HVALA!" - obvestilo o zaključku postopka naročila. Uporabnik se lahko odloči za nadaljnje nakupovanje, prijavo na Fatalkine e-novičke ali druženje na socialnih omrežjih. 

Uporabnik na naveden naslov elektronske pošte prejme sporočilo z naslovom "Hvala za naročilo na Fatalka.si!", ki velja za potrdilo o sklenjeni pogodbi in vsebuje podrobnosti naročila, naslov za dostavo in druge podatke, ki jih določa zakon.

C. Preklic naročila

V roku ene ure od oddaje lahko kupec brez dodatnih stroškov svoje naročilo prekliče z obvestilom, poslanem preko elektronske pošte help@fatalka.si. V sporočilu se navedejo naslednji podatki:

V naslovu sporočila: Preklic naročila
V vsebini sporočila: a) ime in priimek kupca, b) naslov kupca, c) številka naročila.

VII. Plačilni pogoji

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
 • z gotovino ob prevzemu,
 • z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine (po ponudbi/predračunu).
Rok za plačilo predračuna je 7 (sedem) delovnih dni od njegove izstavitve.

VIII. Dostava

Podjetje zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji. Prizadevamo si, da gredo naročeni izdelki na pot v najkrajšem možnem času. Dostavni rok je 2-3 delovne dni.

Rok za dostavo začne teči:
 • v primeru plačila z gotovino ob prevzemu naslednji delovni dan po prejemu elektronskega sporočila "Hvala za naročilo na Fatalka.si!",
 • v primeru plačila po ponudbi/predračunu naslednji delovni dan po prilivu sredstev na transakcijski račun upravitelja spletne trgovine.

obvestilo.jpg


Podjetje za naročeno blago izda račun z vsemi obveznimi sestavinami in razčlenjenimi stroški ter ga priloži paketu. V skladu z 12. členom ZDavPR (Ur.l. RS št. 57/2015, z dne 31.7.2015) mora kupec prevzeti in zadržati izdani račun.


Naročeni izdelki se v dogovorjenem roku pripravijo za odpremo in pošljejo na naslov, ki ga uporabnik navede v postopku oddaje naročila. V primeru nepričakovanih zapletov bo uporabnik o morebitni zamudi in predvidenem roku dostave obveščen po elektronski pošti. 


Pogodbeni partner za dostavo paketov je Pošta Slovenije. Dostavljalec mora naročniku izročiti račun, ki se nahaja pod posebno položnico. Če ob dostavi na navedenem naslovu nikogar ni, dostavljalec pusti obvestilo z nadaljnjimi navodili za ukrepanje. V večini primerov se paket prevzame v najbližji poslovalnici pošte. Stroški dostave:
    SKUPNA VREDNOST NAROČILA   
      STROŠKI DOSTAVE      
nad 50 € brezplačno
50 € ali manj 3,5 €

Opozorilo: v času posebnih akcij ali promocijskih obdobij so lahko stroški pakiranja in dostave nižji oziroma je dostava tudi za naročila v vrednosti 50 € ali manj brezplačna. 

Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije zaračuna dodatno provizijo (vplačilo obrazca UPN):

           VREDNOST PAKETA                  PROVIZIJA     
do 98 €    1,05 €
od 98 € do 501 €         1,07 % od vrednosti paketa     
nad 501 €    5,36 €

Nevarnost za izgubo ali poškodovanje odposlanega blaga preide s ponudnika na uporabnika, ko ta blago fizično prejme ali ko blago fizično prejme tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen imenuje uporabnik. Da se izogne morebitnim zapletom pri reklamiranju blaga, mora uporabnik v primeru očitnih znakov poškodb (napr. deformiran, raztrgan paket) pošiljko zavrniti.

Nevarnost za poškodbe ali izgubo blaga med prevozom od uporabnika do ponudnika nosi uporabnik.

IX. Ugodnosti

Darilni bon

Darilni bon je izkazni papir, ki ga prodajalec izda proti plačilu v tiskani ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen z unikatno serijsko številko, prodajalec pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za blago v spletni trgovini Fatalka.si. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila Splošnih pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. Veljavnost darilnega bona je 12 mesecev od datuma izdaje bona, razen v primeru, ko je to na bonu drugače označeno. Izplačilo vrednosti darilnega bona v gotovini ni možno.

Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti darilnega bona.

Promocijska koda

Promocijska koda prinaša ugodnost pri nakupu v znesku ali odstotku. Sestavljena je iz kombinacije črk in/ali številk in je časovno omejena. Koda za popust je lahko objavljena na straneh spletne trgovine, posredovana uporabnikom preko e-novičk ali drugih medijev (npr. Facebook).

Promocijska koda se vnese v za to predvideno polje v 1. koraku spletne blagajne "VAŠA KOŠARICA". Vnos kode se potrdi s pritiskom na gumb POTRDI. Vrednost promocijske kode se avtomatično upošteva pri izračunu končnega zneska nakupa. Višina popusta ne sme presegati vrednosti naročenega blaga.

X. Odstop od pogodbe (vračilo brezhibnega izdelka)

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 46 dneh z nedvoumno izjavo, poslano na elektronski naslov help@fatalka.si  obvesti podjetje PRIMA PARTA, Yuliya Grajfoner s.p., Postojnska 14, Ljubljana, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi obrazec za odstop od pogodbe, ki ga pošlje na naslov podjetja po pošti ali v elektronskem sporočilu. Podjetje z elektronskim sporočilom potrdi prejem obvestila o odstopu od pogodbe.

Odstopni rok (46 dni) začne teči z dnem, ko potrošnik pridobi dejansko posest nad blagom. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo o odstopu od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka. Rok za vračilo izdelka je 14 dni, šteto od dneva obvestila o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka.

Izdelki niso namenjeni uporabi v času, določenem za odstop od pogodbe, zato sme potrošnik blago preizkusiti le v obsegu, potrebnem za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Potrošnik izgubi pravico do odstopa od pogodbe:
 • če je izdelek uporabljen, nošen, poškodovan (praske, madeži, razbarvanje) ali modificiran (napr. prilagoditev velikosti prstana), 
 • če je poškodovano ali uničeno darilno pakiranje, 
 • če nima kopije računa,
 • če je pretekel 46 dnevni rok za odstop od pogodbe oziroma 14 dnevni rok za vračilo blaga, pod pogojem, da je bilo obvestilo o odstopu od pogodbe podano pravočasno.
Možnost odstopa od pogodbe brez navedbe razloga za svojo odločitev velja le za fizične osebe. Pravnim osebam in samostojnim podjetnikom odgovarja prodajalec le za stvarne napake svoje izpolnitve.
Postopek vračila:
Izdelek skrbno zapakirajte, priložite kopijo računa in paket pošljite na naslov Fatalka.si, PRIMA PARTA, Yuliya Grajfoner s.p., Postojnska 14, 1000 Ljubljana.

V primeru odstopa od pogodbe prodajalec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu vrne vsa prejeta plačila in sicer z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva. V zvezi z odstopom od pogodbe bremenijo potrošnika le neposredni stroški vračila blaga.

Dobro je vedeti:
 • podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj,
 • izdelke je potrebno vrniti skupaj z darilnim pakiranjem,
 • ob vračilu izdelkov se morajo vrniti tudi darila, če so bila prejeta ob nakupu,
 • darilnih bonov ni mogoče menjati za gotovino,
 • izdelki, ki jih potrošnik prejme kot nagrado v nagradni igri, niso predmet vračila ali izplačila,
 • pošiljk z odkupnino podjetje ne sprejema.
Če potrošnik ob pregledu naročenega izdelka ugotovi, da ta ne izpolnjuje pričakovanj, ima pravico, da ga pod pogoji, ki veljajo za odstop od pogodbe, zamenja. Menjava je možna le za artikel enake ali višje vrednosti. Kupec v 46 dneh od datuma prevzema blaga na elektronsko pošto help@fatalka.si podjetje obvesti, da želi zamenjavo. Rok za vračilo izdelka je 14 dni, šteto od dneva obvestila o zamenjavi. Po prevzemu vrnjenega blaga prodajalec nemudoma oziroma najkasneje v roku 3 delovnih dni odpremi paket z drugim izdelkom. Pri zamenjavi blaga potrošnika bremenijo stroški vračila blaga, stroški dostave drugega izdelka ter morebitno doplačilo zaradi razlike v ceni. 

na vrh 

XI. Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebno za njeno normalno rabo ali promet,
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma mu je morala biti znana,
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen, le je bil vzorec ali model pokazan  le zaradi obvestila.
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če od napaki obvesti prodajalca v roku 2 mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu, poslanem na elektronsko pošto help@fatalka.si, napako natančneje opisati in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
Strošek poštnine za vračilo blaga krije ponudnik.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:
 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.
Ponudnik ne odgovarja za poškodbe, ki nastanejo kot posledica nepravilnega in nevestnega ravnanja z izdelkom (torej če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen itd. po krivdi uporabnika).

XII. Varovanje osebnih podatkov

Upravljavec Fatalka.si obdeluje osebne podatke svojih uporabnikov zakonito in pošteno ter v skladu z namenom, za katerega se zbirajo.

Upravljavec osebnih podatkov je dolžan zagotoviti zavarovanje z organizacijskimi, tehničnimi in logično-tehničnimi postopki in ukrepi, s katerimi se varujejo osebni podatki, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihova sprememba ali izguba ter nepooblaščena obdelava teh podatkov.

Spletno mesto Fatalka.si lahko vsebuje povezave na druge spletne strani. Ko uporabnik zapusti spletno mesto ponudnika, je priporočeno, da skrbno preveri pravila o varovanju osebnih podatkov za vsako posamezno spletno mesto. Upravitelj ne nadzira informacij, ki jih vsebujejo povezave in ni odgovoren za vsebino, ki jo ponujajo druga spletna mesta.

Vsak uporabnik je dolžan poskrbeti za ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika ter varnost uporabniškega imena, gesla in e- poštnega naslova.

Več o varovanju osebnih podatkov preberite v Izjavi o zasebnosti, ki je sestavni del teh Pogojev poslovanja.


XIII. Piškotki

Ponudnik na spletnem mestu Fatalka.si, dostopnem na povezavi www.fatalka.si, uporablja spletne piškotke (ang. cookies). Piškotki so potrebni za nemoteno delovanje spletnega mesta in so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev.

Piškotki so povsem varni, saj ne morejo nositi virusov ali druge zlonamerne programske opreme. Podatki, zbrani s pomočjo piškotkov, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika.

Spletna trgovina deluje optimalno le, če so piškotki omogočeni. Uporabnik lahko v nastavitvah brskalnika nastavi, prilagodi ali onemogoči shranjevanje piškotkov na svojo napravo.

Več informacij in nastavitve piškotkov najdete tukaj.

XIV. Pravice intelektualne lastnine

Vsebina spletnih strani, ne glede na obliko (slike, besedila, filmi itd.), je zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic na vsebini spletnih strani je ponudnik.

FATALKA je registrirana blagovna znamka, vpisana v Register znamk pri Uradu RS za intelektualno lastnino s številko 201371091 (odločba o registraciji znamke št. 31207-1091/2013-7, z dne 15.10.2014). Ponudnik, kot imetnik registrirane znamke FATALKA, ima izključno pravico do uporabe tega znaka za označevanje svojih proizvodov.

Prepovedana je vsakršna reprodukcija in distribucija tekstovnega, fotografskega, video in drugega materiala, razen ob predhodnem pisnem soglasju ponudnika. Za zlorabo pravic intelektualne lastnine uporabnik materialno in kazensko odgovarja.

XV. Izključitev odgovornosti

Upravitelj spletnega mesta Fatalka.si ne odgovarja za pravilnost, popolnost in točnost vsebine, objavljene na spletnih straneh, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljeno vsebino. Ponudnik stremi k najvišji mogoči stopnji natančnosti podatkov.

Ponudnik ima pravico, da onemogoči delovanje spletne trgovine ali dostop do spletnih strani zaradi vzdrževanja, tehničnih in drugih težav. Ponudnik ne odgovarja za povrnitev morebitne škode zaradi nedelovanja ali ovir pri delovanju spletnih strani.

Uporabnik je odgovoren za zagotovitev ustrezne zaščitne opreme (protivirusni program itd.) pred dostopom in med uporabo spletnih strani. Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi programski, strojni ali drugi opremi zaradi uporabe spletnega mesta.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi utegnila nastati uporabniku zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za prijavo. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost podatkov, ki se uporabljajo za registracijo/prijavo na spletnih straneh (uporabniško ime, geslo).

XVI. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo in se zavezuje k pošteni in odgovorni izpolnitvi svojih obveznosti. V primeru težav uporabnik svojo pritožbo odda preko elektronske pošte na naslov help@fatalka.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen in se rešuje v najkrajšem možnem času.

V skladu z veljavno normativno ureditvijo podjetje PRIMA PARTA, Yuliya Grajfoner s. p., ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Fatalka.si kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).  Platforma je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr

Ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ter Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov.


Splošni pogoji poslovanja veljajo od 12.12.2016


Ok, pelji me v trgovino